Logistic Contractor utvecklar och bygger distributionscenter åt Martin & Servera

2015-10-27

​Wästbyggs koncernbolag Logistic Contractor har tecknat avtal om att utveckla och bygga ett nytt lager/distributionscenter åt restaurang- och storköksgrossisten Martin & Servera i Enköping. Hela anläggningen har en yta på 36 000 kvm varav 29 000 kvm utgör lager för kyl-, frys och kolonialvaror. Byggarbetet inleds i januari 2016 och den 1 januari 2017 ska anläggningen vara klar för inflyttning. Martin & Servera har tecknat ett tolvårigt hyresavtal för lokalen med Logistic Contractor.

– Vi har ett intressant projekt framför oss och vi är glada över att få samarbeta med Martin & Servera. De har haft en rad önskemål kring utformningen som vi har kunnat kostnadsoptimera på ett bra sätt. Vi har nyligen förvärvat mark strax utanför Enköping och när byggnationen är avslutad får Martin & Servera en toppmodern anläggning i ett av Mälardalens bästa logistiklägen, säger Christoffer Bööj på LC.

– Det känns betryggande att vi har valt en partner med så lång erfarenhet av den här typen av anläggningar. Vi är övertygade om att LC kommer att leverera enligt den vision vi har för lagret, både ur vårt hållbarhetsperspektiv och med de utmaningar som finns för en effektiv inre logistik, förklarar Stefan Bergström Hedmark, logistikdirektör på Martin & Servera.