Så blir andra etappen av nya Asecs

2018-10-26

​Nu invigs den andra etappen av ombyggnationen av handelscentret Asecs i Jönköping som Wästbygg AB uppför. Den nya paradentrén är öppen och både nya och redan kända butiker har flyttat in.

Asecs fortsätter sin resa mot ett modernt handelscenter som ska främja och omfamna olikheter, öppenhet och världens influenser. Hösten 2017 invigdes etapp 1A då ett internationellt restaurangtorg öppnade. Här är interiören global i sitt uttryck, det är högt i tak och väggarna pryds av färgstarka motiv från lokala konstnärer. I etapp 1B som nu har öppnat är arkitekturen urban och uttrycksfull och för tankarna till en livfull tågstation någonstans i världen.

På plats i nya delen finns numera butikerna Brothers, Scorett, Joy, MQ, Calzedonia, Lyko, Panduro, Cassels, Cubus, Iems, Naked Juicebar, Björn Borg pop-up, Kahls The & Kaffehandel samt helt nya konceptet Season.

Under helgen 27-28 oktober väntar ett stort invigningsfirande med bland annat gatukultur, musik och dans, cirkusskola och tävlingar.

Wästbygg AB bygger tre etapper av nya Asecs. Deletapp 1A, en tillbyggnad om 29 000 kvadratmeter med tonvikt på mat och dryck, öppnade den 26 oktober 2017. Hösten 2018 öppnar deletapp 1B och i slutet av 2019 invigs deletapp 1C. 

  • asecs_etapp2.jpg

  • asecs_etapp2_entre.jpg

  • asecs_rest.jpg

  • asecs_rest2.jpg

​Wästbygg AB bygger om Asecs för Alecta som äger och utvecklar handelscentrat. I etapp 1A byggdes ett restaurangtorg och i etapp 1B en ny butiksdel och den nya entrén.

Foto: Bild 3 och 4 Lina Salomonsson