Wästbygg Projektutveckling säljer två förskolor

2018-07-03
Underliggande fastighetsvärde uppgår till cirka 80 mkr när Wästbygg Projektutveckling säljer sina två första egenutvecklade förskolor till Svenska Samhällsfastigheter.

I Haninge har Wästbygg Projektutveckling utvecklat en förskola med fem avdelningar för cirka 100 barn. Här kommer Raoul Wallenbergskolan att flytta in i augusti 2018.  Den andra förskolan ligger i Huddinge och rymmer sex avdelningar och cirka 120 barn. Hyresgästen Helianthus flyttar även de in i augusti 2018.  
– Vi ser fram emot att tillsammans med en professionell och långsiktig fastighetsägare som Svenska Samhällsfastigheter kunna bidra med fler förskolor till Stockholmsregionen. Vi har flera nya projekt i startgroparna och är redo att utveckla och bygga de samhällsfastigheter som så väl behövs, säger Åsa Henninge, vd, Wästbygg Projektutveckling. 
  
– Vi är glada över dessa båda fina förskolor. De passar bra in i vår portfölj av samhällsfastigheter som vi håller på att bygga upp och vi ser fram emot ett vidare samarbete med Wästbygg, säger Fredrik Engberg på Svenska Samhällsfastigheter.   
  
Bernstrom & Partners har varit Wästbyggs rådgivare i affären.