Wästbygg Projektutveckling satsar på fler ungdomsbostäder

2018-07-04

Wästbygg Projektutveckling AB har de senaste åren utvecklat fler än 700 student- och ungdomsbostäder i Stockholmsregionen. Nu utvecklar man ytterligare 84 ungdomsbostäder i Hökarängen.  
 
Bostäderna, som ska uppföras i Hökarängens centrum i närheten av tunnelbanestationen, har nyligen förvärvats av HEBA till ett värde cirka 140 mkr. HEBA har sedan tidigare förvärvat 155 ungdomsbostäder som Wästbygg Projektutveckling utvecklat i Tullinge, söder om Stockholm.  
– Ungdomsbostäder ligger oss varmt om hjärtat, säger Jörgen Modig som är regionchef på Wästbygg Projektutveckling AB. Vi ser ett fortsatt behov av den typen av bostäder och det är en viktig del av att lösa bostadsbristen i Sverige. Det känns också mycket positivt att fortsätta samarbetet med HEBA, som är en seriös och långsiktig ägare. 
 
Byggnaden kommer att ha fem våningsplan och bestå av trämoduler där varje modul motsvarar en lägenhet.  
– Vi har tidigare byggt liknande projekt med ungdomsbostäder i trämoduler och det känns kul att fortsätta på den vägen eftersom trä är ett hållbart material med mindre klimatpåverkan, avslutar Jörgen Modig.   
 
Bostäderna ska stå klara för inflyttning hösten 2020. 

​Bild: Arkitektstudio Witte