​Bo hos föräldrarna under Almedalen

Är du kommun- eller riksdagspolitiker på jakt efter boende under Almedalsveckan? Då kan du tävla om en all-inclusive-natt i centrala Visby. Men det finns en liten hake. Precis som hundratusentals unga vuxna i Sverige idag får du stå ut med att bo hos föräldrarna.

Idag saknar runt 350 000 unga vuxna i Sverige eget boende. Många av dem tvingas bo hos sina föräldrar. Samtidigt drabbas landets beslutsfattare en gång om året – under Almedalsveckan – själva av akut bostadsbrist. Med kampanjen "Bo hos föräldrarna" hoppas vi på Wästbygg kunna bidra till att lösa båda problemen.   


Vinnaren av tävlingen får alltså inte bara ett åtråvärt all-inclusive-boende under veckan, utan även en djupare förståelse för hur många unga i Sverige har det idag. Utöver en natts inkvartering hos trebarnsfamiljen Garland ingår tacomys, ständig kö till toaletten, utegångsförbud efter klockan tio och väldigt lite privacy i priset. Högljutt spontanmusicerande med ostämda instrument av döttrarna Moa, Ingrid och Agnes kan tillkomma.

– Det är klart vi ställer upp. Alla politiker förtjänar någonstans att bo. Dessutom kommer det en dag när det är dags för barnen att flytta hemifrån och de bostäder som byggs idag är de bostäder de kommer få slåss om. Så det här är i allra högsta grad en fråga som rör oss. Vi välkomnar vinnaren med öppna armar, säger Martin Garland, pappa i familjen.

Wästbygg är idag en av de aktörer som bygger flest student- och ungdomslägenheter i storstadsregionerna. I nuläget har vi över 600  i produktion och planerar för ytterligare drygt 400. Med den här kampanjen vill vi sätta fokus på bostadsbristen för unga och lyfta en redan het fråga ytterligare några snäpp upp på dagordningen.

​ 
​  

​Tävlingen är avslutad!

​