logo Våra hem

Bäst i klassen, guld till Coop Extra i Mjölby

2012-09-06

​Coop Extra i Mjölby är först i Sverige med att tilldelas guld i klassen handelsfastigheter inom certifieringssystemet Miljöbyggnad. Beställaren KF Fastigheter och totalentreprenören Wästbygg AB har arbetat långsiktigt och metodiskt för att nå resultatet och skapar på detta sätt en del av framtidens handel. Coop Extra i Mjölby invigdes i november 2011. Redan från början var det bestämt att butiken skulle vara klimatneutral i drift.

Coop Extra är den första fastigheten som får certifieringen guld av de fyra som ingått i ett pilotprojekt som drivs av Sweden Green Building Council. Övriga fastigheter i pilotprojektet är: AMF Fastigheter med Gallerian på Hamngatan i Stockholm, Diligentia med gallerian Commerce i Skövde, ICA Fastigheter med ICA Kvantum i Knivsta.

Carina Jönsson, kommunalråd i Mjölby kommun, gläds över den fina utmärkelsen.
–Det är väldigt roligt att KF Fastigheter och Coop har lagt ned så stor omsorg på en handelsfastighet, säger Carina Jönsson som tycker att byggnaden utvecklar stadsbilden i Mjölby på ett fint sätt. –Dessutom bidrar verksamheten i byggnaden till att Mjölby kommun har det högsta försäljningsindexet för dagligvaror i hela Östergötland.

Tidigt formulerade KF Fastigheter och Wästbygg gemensamma mål för projektet och efter färdigställandet följdes målen upp i en gemensam utvärdering. KF Fastigheters omdöme om Wästbygg:
"Det har varit en mycket positiv erfarenhet att arbeta tillsammans med Er i Mjölby-projektet. Det vi värdesätter mest är viljan, engagemanget och den öppna dialogen".

KF Fastigheter, Per Linder, projektledare