logo Våra hem

Logistic Contractor bygger industriradhus åt Mainstay Fastigheter

2015-12-10

Wästbyggs koncernbolag, ​Logistic Contractor, har tecknat avtal med Mainstay Fastigheter om att bygga två stycken tvåplans industriradhus på sammanlagt 4 500 kvm i Märsta norr om Stockholm. I de två byggnaderna iordningställs kontors- och lagerlokaler för totalt 24 mindre företag. Dessa köps av respektive företag enligt en bostadsrättsmodell och utgör samtidigt en företagspark. Logistic Contractor börjar bygga direkt efter nyår och i slutet av juni ska arbetet vara avslutat.

– Vi vill göra det möjligt för fler företag att själva äga sina lokaler. Lägre kostnad och större flexibilitet är de huvudsakliga fördelarna med att äga ett industriradhus jämfört med att hyra en lokal. Efter färdigställandet övertas fastigheten av köparna och de ansvarar därefter för drift och förvaltning på samma sätt som en bostadsrättsförening gör. Det känns oerhört spännande att vi på kort tid kontrakterat tillräckligt många köpare för att gå igång med vårt första projekt. Målet är att fortsätta etablera oss runt om i landet med ytterligare industriradhus, säger David Malmström, delägare i Mainstay Fastigheter.

– Från LCs sida ser vi fram emot att arbeta tillsammans med Mainstay Fastigheter kring denna intressanta nisch på marknaden. Vi utnyttjar vår kunskap från storskaligt byggande och anpassar vårt logistikkoncept till det behov som såväl Mainstay som slutkunderna i fastigheten har. På så sätt kan vi erbjuda en kostnadseffektiv lösning där varje köpare får möjlighet att själv påverka utformningen av de egna lokalerna, berättar Christoffer Bööj, projektutvecklare på LC.

 

Länkar

Logistic Contractors hemsida

Mainstay Fastigheter I - projektsida