logo Våra hem

Sverigehuset väljer Wästbygg för nytt bostadsområde i Kungsbacka

2015-08-27

Bostadsutvecklaren Sverigehuset i Göteborg AB har valt Wästbygg som entreprenör för sitt nya bostadskvarter Tölö Gårdar öster om centrala Kungsbacka. I området kommer såväl upplåtelseformer som hustyper att blandas. Totalt är det 79 lägenheter som ska byggas – 30 hyresrätter och 49 bostadsrätter i både kedjehus och flerbostadshus. Arkitekturen är inspirerad av gårdarna i det omkringliggande halländska landskapet liksom materialvalet, där trä är den dominerande fasadbeklädningen. Ordervärdet är 95 mkr.

 

– Vi har tidigare byggt både hyresrätter och bostadsrätter inne i Göteborg åt Sverigehuset och vi är glada över att få förnyat förtroende. Tölö Gårdar med sin blandade bebyggelse blir ett fint bostadsområde som vi ser fram emot att få uppföra, säger Magnus Landén, Bostadschef Väst på Wästbygg.

 

– Tölö Gårdar är ett spännande projekt med hög boendekvalitet och med närhet till såväl rekreation som stadens puls. I detta projekt fortsätter vi på Sverigehuset vår fastslagna strategi att utveckla områden med både bostadsrätter och hyresrätter. Hyresrätterna bygger vi för egen långsiktig förvaltning. Vi är glada över att återigen samarbeta med Wästbygg. Sverigehuset har goda erfarenheter av Wästbygg sedan tidigare projekt, senast den nyss färdigställda hyresrättsfastigheten i Kviberg, säger Jonas Gustafson VD på Sverigehuset.

 

Byggstart är planerad till december 2015 med första inflyttning under försommaren 2017.