logo Våra hem

Wästbygg bygger bilanläggning i DRIVELAB, Arlandastad

2014-10-27
​​​​Wästbygg har fått i uppdrag av Arlandastad Holding att bygga en ny bilanläggning i DRIVELAB i Arlandastad. Totalt är det 5 200 kvm som ska uppföras, fördelat på två byggnader – en för bilförsäljning och en för bilservice. Arbetet inleds omgående och byggnaderna ska vara klara under hösten 2015.

– Wästbygg har arbetat med projektet under en tid och vi är mycket glada att vi nu kommit i mål med ett entreprenadkontrakt. Arlandastad Holding är en ny kund för oss och vi ser fram emot ett gott samarbete, säger Magnus Rudén, affärsområdeschef kommersiellt på Wästbygg.

DRIVELAB är en mötesplats där fordonsindustrin kan samlas och där leverantörer, tillverkare, industri, myndigheter, utbildningsleverantörer och andra intressenter kan samarbeta inom forskning och utveckling. I området finns bland annat två testbanor som kan utnyttjas av de anslutna företagen samt en högutvecklad eventanläggning.

– DRIVELAB Sales and service, det vill säga den nya anläggning som vi nu bygger, är strategiskt mycket viktig för utvecklingen av hela området. Vi har nyligen byggt om en befintlig fastighet och där skapat 8 000 kvm utbildningslokaler. Nu ger vi möjlighet till såväl befintliga hyresgäster i den tidigare lokalen som nya att etablera sig i den nya försäljnings- och serviceanläggningen, berättar Dieter Sand, vd på Arlandastad Holding.

För mer information, kontakta Magnus Rudén, Affärsområdeschef kommersiellt på Wästbygg AB, tel ​073-901 14 05 eller e-post: magnus.ruden@wastbygg.se