logo Våra hem

Wästbygg förvärvar byggrätt i Kävlinge av Midroc

2016-12-20
Wästbygg har av Midroc förvärvat en byggrätt för cirka 50 bostadsrättslägenheter och 600 kvm lokalyta i utvecklingsområdet Stationsstaden i skånska Kävlinge. Detaljplan för området fastställdes under 2015.

– Det känns mycket positivt att vi nu har ett första utvecklingsprojekt på gång i region Syd efter att vi tidigare i år byggt upp en projektutvecklingsorganisation på Wästbyggs Malmökontor. Kävlinge har ett utmärkt läge med nära pendlingsavstånd till Malmö, Lund, Landskrona och Helsingborg och Stationsstaden ligger dessutom i direkt anslutning till tågstationen. I och med att detaljplanen är färdig räknar vi med att kunna byggstarta redan i början av 2018, säger Carmith Mårtensson, vd på Wästbygg Projektutveckling Sverige AB.

– Intresset för att bygga i Stationsstaden i Kävlinge är väldigt stort. Nu har vi tagit ytterligare ett steg mot förverkligandet av våra visioner för Stationsstaden. Att Wästbygg också köpt mark att bygga på i Stationsstaden bidrar till att området kan få ett brett utbud av olika bostäder och med olika upplåtelseformer i den första utbyggnadsetappen. De kommer att medverka till att området får en god start, säger Magnus Norén, affärschef på Midroc Property Development AB.