logo Våra hem

Wästbygg och Alecta i affär om 560 mkr

2014-11-21
​​​​​Tidigare i veckan blev det klart att tjänstepensionsbolaget Alecta förvärvar ett projekt med 462 hyresrättslägenheter i Huddinge kommun av Wästbygg. Projektet består bland annat av 250 studentlägenheter och 109 ungdomslägenheter, med planerad inflyttning under 2016. Ytterligare en del av projektet omfattar vanliga hyresrätter, men produktionen av dessa förutsätter ett beslut av Kommunfullmäktige i Huddinge kommun. 

Byggnaderna kommer att certifieras enligt Miljöbyggnad silver.

Underliggande fastighetsvärde uppgår till 560 mkr och affären genomförs som en bolagsförsäljning och som en forward funding.

– Vi är glada över ett fortsatt samarbete med Alecta och det är positivt att vi tillsammans kan bidra med nya student- och ungdomslägenheter till Stockholmsregionen. Vi utvecklar och bygger gärna flera bostäder i den kategorin, berättar Pero Popovski, vd på Wästbygg Projektutveckling Stockholm AB.

Bernstrom & Partners och Vinge Advokatbyrå har varit rådgivare åt Wästbygg i denna affär. Falkenborn Advokatbyrå har varit rådgivare åt Alecta.
 

För mer information, kontakta Pero Popovski, vd på Wästbygg Projektutveckling Stockholm AB,  tel 070-325 33 82 eller e-post pero.popovski@wastbygg.se