Vi på Wästbygg vill bygga hållbara bostadsområden. Det gör vi inte bara genom att bygga med miljömärkning utan också genom att ”knuffa” de som bor i våra hus att göra bra vardagsval – både ekologiskt, ekonomiskt och socialt. Namnet "Boaktiva" anspelar på ordet "proaktiv", att orsaka förändring istället för att bara reagera på den. Vi tror att man med små förändringar i boendemiljön kan göra stor skillnad. Se vår film för att få veta mer!

I våra bostadsområden kan man stöta på skyltar med uppmuntrande budskap om att ta trappan istället för hissen, säga hej till grannen eller sortera sopor. Med andra skyltar visar vi vägen till närmaste motionsslinga, badhus, busshållplats eller kanske stans konsthall!

Boaktiva-appen gör det enkelt för de boende att bjuda in grannarna till en fotbollsmatch på gården, en klädbytardag eller varför inte samåkning till jobbet? Vi tror att gemenskap och omtanke om varandra och om miljön skapar ett tryggare och trevligare bostadsområde. 

Våra första projekt att använda Boaktivakonceptet var kvarteren Brygghuset och Mangelboden i Visättra, där vi utvecklat och uppfört student- och ungdomslägenheter och vanliga hyresrätter.


Läs mer om hur vi arbetat med Boaktiva i Visättra  
  • boaktiva_slide5.jpg

  • boaktiva_slide1.jpg

  • boaktiva_slide2.jpg

  • boaktiva_slide3.jpg

  • boaktiva_slide4.jpg

Genom att anpassa omgivningen, till exempel med specialdesignade skyltar med uppmuntrande budskap, kan man underlätta för de boende att göra val som främjar både social och ekologisk hållbarhet 

Med hjälp av Boaktiva-appen kan de boende enkelt bjuda in grannar till gemensamma aktiviteter