Vi kollar läget i Vansbro

2018-11-23

I Vansbro pågår markarbeten för Lykos nya logistikanläggning. Här utvecklar och bygger Logistic Contractor 13 000 kvm lager och 500 kvm butiksyta. Vi kollar med platschefen Charlotte Murath hur läget är.

Hej Charlotte! Vilka förväntningar har du på Lyko-projektet?
— Det är höga förväntningar såklart, både på mig själv och kollegor att utföra ett så bra projekt som möjligt på alla sätt utifrån de förutsättningar som finns.

Största utmaningar med projektet?
— Tiden som alltid, det geografiska läget (det är långt till det mesta) och att bygga när det är som kallast. 

Hur ser du på din ledarroll som platschef – vilka egenskaper är viktigast i din roll?
— Jag tror att man behöver vara påläst och tillmötesgående, man vill ju att alla ska följa med åt samma håll. Och som kvinna tror jag det är viktigt att vara ödmjuk men visa att man inte kan bli "överkörd" i första laget.

Berätta om din bakgrund!
—  Jag har pluggat tre år byggteknik med husbyggnad och började sedan jobba på ett litet smidesföretag i Jönköping med att bland annat räkna på mindre stålkonstruktioner. I november 2016 började jag på LC som arbetsledare och nu två år senare gör jag mitt första projekt som platschef.

Vilket är ditt drömbygge som du skulle vilja platschefa över?
—  Just nu är "drömbygget" inget specifikt objekt, utan att själv använda den kunskap jag har, ta in allt nytt och förvalta till att bli en riktigt bra platschef. Men visst vill jag vara med och bygga något riktigt coolt "statement-bygge". Ett sådant projekt kanske jag vill projektleda i framtiden.

 

lc_logo_30.png


​Charlotte Murath bor i Jönköping och veckopendlar till Vansbro där hon basar över LC:s projekt för skönhetsjätten Lyko.