Wästbygg Gruppens byggnader klarar Svanens krav

2017-11-21

​Nu kan Wästbygg Gruppen erbjuda Svanen-märkta flerbostadshus i egenutvecklade projekt.

— Detta är ytterligare ett steg i Wästbyggs ambition att erbjuda bostäder som bidrar till en hållbar utveckling, säger Wästbyggs hållbarhetsansvariga Kristin Lundmark. Genom att bygga enligt Svanen säkerställer vi ett klimatsmart hem med energisnåla lösningar, miljösmarta materialval och en sund inomhusmiljö.

Först ut blir Wästbygg Projektutvecklings projekt Trädgårn i Svedala, där man just nu arbetar in Svanens krav i projekteringen.

— Det finns en efterfrågan på miljöcertifieringar från både kommuner och slutkunder. Vi vill arbeta med kvalitet både avseende våra produkter och processer. Där ligger Svanen i framkant och i linje med våra förväntningar på en hållbar certifiering, säger Anders Bolltoft som är affärsutvecklingschef i syd på Wästbygg Projektutveckling. 


Om Svanen:

Svanen är Nordens officiella miljömärkning och det drivs utan bransch- eller vinstintresse. Svanen är ett verktyg för företag som vill visa sitt miljöarbete och samtidigt bidra till utvecklingen av en hållbar produktion. Sedan 2009 kan flerbostadshus, enfamiljshus, förskolebyggnader, skolor och renovering Svanen-märkas. Läs mer på